Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Natur Tanya® ESI DIURERBE® FORTE filmtabletta – salaktalanítás, vízhajtás, standardizált gyógynövények, magnézium, kálium, klorid

Ár:
4.960 Ft (3.906 Ft + ÁFA)
Cikkszám: diurerbe
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 124,00 Ft/tabletta
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Natur Tanya

Leírás és Paraméterek

DIURERBE® FORTE SALAKTALANÍTÓ ÉS VÍZHAJTÓ GYÓGYNÖVÉNYEK

Titrált és standardizált gyógynövény kivonatokat, valamint magnéziumot, káliumot és kloridot tartalmazó étrend-kiegészítő. A termék különösen ajánlott olyan személyek számára, akik anyagcsere serkentő, salaktalanító, vízhajtó és cellulit elleni kúrát folytatnak. A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához. A klorid a gyomorban termelődő sósav révén hozzájárul az egészséges emésztéshez.

 • SALAKTALANÍTÁS • VÍZHAJTÁS

 • TITRÁLT ÉS STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK

 • KÁLIUMMAL, MAGNÉZIUMMAL ÉS KLORIDDAL

 • VEGÁN MINŐSÍTÉSŰ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ  

 • GLUTÉNMENTES FORMULA

 • NEM TARTALMAZ TARTÓSÍTÓSZERT ÉS MESTERSÉGES AROMÁT

A VÍZ SZEREPE AZ EMBERI SZERVEZETBEN

Az emberi test tömegének 50-70%-át víz teszi ki kortól, nemtől edzettségtől, egészségi állapottól függetlenül, Vízháztartásunk egyensúlyának megtartásának legfőbb szerve a vese, de szerepet játszik a bélrendszer, a tüdő, valamint a bőr is.

A víz élettani szerepe igen sokrétű az emberi szervezetben; a különféle tápanyagok oldószereként szolgál, nagy fajhője és párolgáshője révén részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában, hozzájárul a normál fizikai és szellemi működés fenntartásához, fenntartja  a vér mennyiségét, a szervezetbe kerülő és abban keletkező toxikus (mérgező) és felesleges anyagok kiválasztásában is közreműködik, jelentős mértékben hozzájárul az élő szervezetek számára elengedhetetlen környezeti feltételek biztosításához.

HOGYAN KELL KISZÁMOLNI AZ EGYÉNI FOLYADÉKSZÜKSÉGLETET?

A folyadékszükségletet számos tényező befolyásolja, mint amilyen a fizikai aktivitás, időjárás, éghajlat, párataralom, nem, életkor, egészségi állapot stb. Mindenképpen egyénre szabottan kell az egyéni folyadékszükségletet meghatározni.

Az egyéni folyadékszükséglettel kapcsolatban, egységes hivatalos álláspont még nem született, ez az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ajánlása szerint felnőtteknek 2-2,5 l víz naponta.

A HIDRATÁCIÓ BECSLÉSÉNEK MÓDSZEREI PÉLDAKÉNT EMLÍTVE:

 • a testösszetétel változásaiból határozzuk meg a vízvesztést vagy éppen a vízfelvételt
 • a vér mennyiségének és összetételi változásai tükrözik a hidratációs állapot változásait
 • a vizelet mennyiségéből, színéből (néhány élelmiszer, vitamin is befolyásolhatja), összetételéből, valamint a vizelés gyakoriságából becsüljük meg a hidratáltsági szintünket
 • a nyál összetétele, ozmolalitása is egy hidratációs jelző

Ha kíváncsi a folyadékháztartással kapcsolatos egyéb hiteles információkra az Európai Hidratációs Intézet (EHI) honlapján erről megfelelően tájékozódhat.

FOLYADÉKHÁZTARTÁS, VÍZVISSZATARTÁS

A víz-és elektrolit háztartás nagyon bonyolult és összetett hormonális és idegrendszeri szabályozás alatt áll. A szomjúság gyakran nincs kapcsolatban a hidratáltsággal, de a véplazma ozmolalitásának emelkedése az antidiuretikus hormon koncentrációjának emelésén keresztül fokozza a vízvisszatartást.

SZEMBETŰNŐ ARCÖDÉMÁK, MAKACS NARANCSBŐR, PUFFADÁS, KELLEMETLEN KÖZÉRZET, VÉGTAGDUZZANATOK. ENNEK OKA A VÍZVISSZATARTÁS A TESTBEN, AMIT FELESLEGES VÍZKÉNT ÉRZÉKELHETÜNK!

MIK LEHETNEK A KIVÁLTÓ OKOK?

 • A testünkben levő folyadékok (pl. vér, vizelet) vesztése hypovolémiához vezethet, de az elveszített folyadék nátrium koncentrációja is befolyásoló hatással lehet. A víz hiánya okozhatja szervezetünkben annak visszatartását.
 • Túlzott konyhasó (NaCl) fogyasztás
 • Kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend
 • Magas hőmérséklet
 • Fizikai inaktivitás, mozgásszegény életmód
 • Némely gyógyszerek (köztük a fogamzásgátlók)
 • A premenstruális vízvisszatartás a menstruációs ciklushoz társuló általános jelenség; ami a menstruációt megelőző héten/időszakban jelentkezik. Ilyenkor gyakran ez az időszak puffadással, testtömeg növekedéssel jár együtt. A tüneteket a helytelen étkezési szokások még tovább fokozhatják, ilyenkor a mellek megduzzadhatnak. Sok nő tapasztal vízviszzatartást és megnövekedett testtömeget a luteális fázisban. A vízvisszatartás hátterében az ösztrogének hatása, vagy a vazopresszin fokozott szekréciója állhat. Fontos megemlíteni, hogy az izom glikogén nagyobb mennyiségben tárolódhat a luteális fázisban még normál étrend követése esetén is, ami nagyobb vízvisszatartással járhat; minden egyes gramm glikogén 2-6 g vizet köt meg.

A CELLULITRÓL RÖVIDEN

A cellulit, amely elsősorban a nők combját érinti, a visszatartott víz zsírral alkotott komplexei. Időnként annyi vizet tart vissza, hogy duzzadt és fájdalmas. Az anyagcsere-hulladékok és toxinok, például peszticidek, amelyeket a test nem képes könnyen felszabadítani, általában ezekben a zsírokban tárolódnak. Úgy gondolják, hogy a cellulitban visszatartott víz;

 • 1) vagy ezeknek a méreganyagoknak következtében kialakult irritáció és duzzanat
 • 2) vagy pedig abból adódik, hogy a szervezet megpróbálja felhígítani ezeket a méreganyagokat

NÖVÉNYI HATÓANYAGOK A FELESLEGES VÍZ ELLEN

A vizelethajtó gyógynövényeket már az ókortól kezdve alkalmazták különféle kórképekben, mivel gyors és hatékony eredményt lehetett velük elérni. A vizelethajtó gyógynövények pontos hatásmechanizmusának feltárása még mai napig a tudományos kutatások tárgyát képezi. Habár vannak olyan hatóanyagcsoportok, amelyeknek ilyen hatást tulajdonítanak (pl. flavonoidok, illóolaj komponensek, szaponinok stb), a jelentkező fokozott diurézis több hatóanyag együttes hatásának eredménye, nem lehet hozzárendelni egy (vagy néhány) vegyülethez. A vizelethajtó gyógynövények a fent említett vegyületcsoportok valamelyikét tartalmazza.

Korábban azok a feltételezések terjedtek el, hogy a hatásmechanizmus mögött a veseartériák tágítása (ezáltal a vízkiválasztás fokozódása) állhat, de a megfigyelések azt támasztják alá, hogy ezek a gyógynövények a víz kiválasztását fokozzák, az ionokét viszont nem. A szintetikus, mesterségesen előállított diuretikumok viszont az ionok kiürülését is befolyásolják. Káliumvesztő szintetikus diuretikumokkal együtt kedvező lehet a különböző gyógynövények alkalmazása, mert csökkenthetik a hipokalémia (alacsony káliumszint) mértékét. A különböző élelmiszerek 2:1 arányban tartalmazzák a káliumot és a nátriumot, ez bizonyos növénynek esetében akár 150:1 is lehet, így gátolhatják a szervezet elektrolit-egyensúlyának a felborulását.

NYÍRFA (BETULA PENDULA):

A nyírfa egyike a legrégebben használt gyógynövényeinknek. A nyírfalevél terápiás felhasználása az ókori népgyógyászatra nyúlik vissza.  A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben a nyírfalevél legalább 1,5%-os flavonoidra (hiperozidban) kifejezett szárított drogja a hivatalos.

A közönséges nyír levele magas flavonoid tartalmának köszönhetően vízhajtó és gyulladáscsökkentő, illetve húgyúti és vesefertőtlenítő szer. Húgyúti kövek és vesekő esetén, valamint ödémák kezelésére is alkalmazzák. A flavonoidok (hiperozid, kvercitrin, miricetin-galaktozid és további minor kvercetin-, miricetin- és kempferol glikozidok) mellett a nyírfa jelentős káliumforrás is.

EZÜSTÖS HÖLGYMÁL (HIERACIUM PILOSELLA):

Az ezüstös hölgymál tradicionálisan már régóta használt gyógynövény, nagyon gazdag kumarinokban, tanninokban, flavonoidokban, ezen kívül terpéneket, szerves savakat, aszkorbinsavat is tartalmaz. Vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, különösen az alsó végtagokban, elősegíti a szervezetben a felhalmozódó salakanyagok gyors kiürülését.

Diuretikus hatása révén, a magas vérnyomás, elhízás és cellulitisz fitoterápiájaként, valamint húgyúti panaszok adjuváns kezelésére alkalmazható. A lengyel népgyógyászatban példaként említve már évtizedek óta használt húgyhólyag-gyulladás, vesegyulladás, vesekőképződés megelőzésére.

JÁVATEA – VESETEA (JÁVAITEA, INDIAI VESETEA, ORTHOSIPHON):

Jáva szigetének magasan fekvő területeiről származó, hosszú szálú, testes zamatú tealevél. A szárított levél (drog) jellemző hatóanyagai a flavonoidok (szinenzetin, eupatorin, szkutellarein tetrametiléter, szalvigenin, rhamnazin), flavonol glikozidok és a jelentős mennyiségű kávésav származékok (rozmaringsav, 2,3-dikaffeoil-tartarát és acetát). Ezeken kívül diterpéneket (ortoszifolok), szeszkviterpéneket, triperpén szaponinokat és magas ásványianyag tartalmat írtak le, utóbbinak jelentős része (mintegy 3%) káliumsó.

A délkelet-ázsiai népi gyógyászat elsősorban hólyag- és vesebetegségben használja, illetve vízvisszatartás és salakanyag többlet esetén. Európában viszonylag új gyógynövény, alkalmazása a tradicionális felhasználáson alapul. Átöblítő terápiában javasolható a vizeletkiválasztó rendszer bakteriális és gyulladásos megbetegedéseiben. Alkalmazásakor ügyelni kell a fokozott folyadékbevitelre. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyv legalább 0,05 % szinenzetintartalmat ír elő, melynek meghatározása folyadékkromatográfiás módszerrel történik szinenzetin standard segítségével.

ARANYVESSZŐ (SOLIDAGO VIRGAUREA):

Népies nevén aranyos istápfű, mezei aranyos vessző, veres gyűrűfű, melynek vízhajtó tulajdonságait 1600 óta ismerjük, őshonos növénynek számít Európában is. Az aranyvesszőt az alsó húgyutak fertőzése esetén, vesekő-, és homok kezelésére és megelőzésére (prevenciós céllal) is előszeretettel használják. Ezeket a hatásokat, a hagyományos orvoslásban nyert tapasztalatok mellett, a görcsoldó és vizelethajtó hatást igazoló klinikai vizsgálatok is alátámasztanak.

Hozzájárul a vizeletkiválasztó rendszer egészséges működéséhez, támogatja a húgyhólyag és az alsó húgyútak megfelelő működését. Igazolt vesekő megléte esetén orvosi kontroll mellett alkalmazható, de fokozott figyelni kell a megfelelő folyadékfogyasztásra.

TARACKBÚZA GYÖKÉRTÖRZS (AGROPYRON REPENS):

Népies nevei: ebgyógyítófű, tarackfű, tarack. A népgyógyászatban régóta használt vizelethajtó, vizeletképzést fokozó (diureticum) összetevői okán. Kiegészítője lehet hólyaghurut, hólyag- és vesekő panaszok esetén. Olyan összetevőkben gazdag (úgynevezett szekunder metabolitok), amelyek széles körű terápiás és farmakológiai hatással rendelkeznek. A tarackbúzát vízhajtásra és a húgyutak fájdalmainak és görcseinek enyhítésére használják. Gyulladáscsökkentésre és tonizálásra is alkalmazzák.

Széles körben használják gyerekeknél húgyúti betegségek esetén (pl. ágybavizelés és inkontinencia), a húgyúti betegségek, a prosztata betegségek, a reuma, a vesekő és a húgyúti fertőzések tüneteinek enyhítésére (hólyaghurut, húgycsőgyulladás, prosztatagyulladás). A mannitol nagy mennyiségben megtalálható ebben a gyógynövényben és sztenderd ozmotikus vizelethajtóként ismert: vagyis teljes mértékben felszívódik a belekből és nagy részét kiválasztja a vese. Az, hogy megtalálható a vese tubulusokban, azt jelenti, hogy több vizet kell visszatartani az ozmotikus nyomás fenntartásához. A szaponinoknak és a vanillinnak is van vizelethajtó hatása. A tarackot vízhajtó és mikrobaölő hatása miatt arra használták, hogy átmossák vele a húgyutakat fertőzés idején.

MEZEI ZSURLÓ (EQUISETUM ARVENSE):

A népi gyógyászat a növényt vízhajtóként, veseproblémák, reumás panaszok és elhízás kezelésére alkalmazza már hosszú ideje.

Tudtad? A mezei zsurló vesekőoldó. Hatására lúgossá válik a vizelet kémhatása, ami csökkenti a vesekőképződés kialakulásának a kockázatát.  A mezei zsurló meddőszára szilíciumot tartalmaz, ami erősíti a kötőszövetet, a hajat és a körmöket.

KÁLIUM ÉS KLORIDOK:

A sejten belüli folyadéktér fő kationja. A szervezet harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyaga.

A nátrium és a kloridok is elektrolitok, s ha a szervezetben ezek között az ásványi anyagok között felborul az egyensúly, akkor egy sor életfontosságú folyamat kerülhet veszélybe. Lényeges szerepet tölt be a folyadék-és ionháztartásban, és a magas vérnyomás csökkentésében.

MAGNÉZIUM:

A magnézium az egészség megőrzése szempontjából az egyik legfontosabb ásványi anyag. Vizsgálatok támasztják alá, hogy nemcsak több mint 300 enzimreakcióhoz szükséges, de több idült betegség megelőzésében vagy kezelésében is szerepe lehet.

Csökkenti a vérnyomást, és a lágyszövetekben enzim kofaktorként, hozzájárul a szervezet elektrolit-egyensúlyának fenntartásához. A magnézium hiányában elektrolit zavarok valamint csökkent sejten belüli és kívüli kálium szint jelentkezik, ezért fontos odafigyelni a megfelelő bevitelére.

Nettó tömeg: 54 g (40 filmtabletta)

Összetevők:  közönséges nyírfa (Betula pendula L.) levél kivonat 3-4:1  -2,5 % flavonoid – hiperozid, kálium-klorid, ezüstös hölgymál (Hieracium pilosella L.) teljes növény kivonata 1-2:1  - 1% flavonoid-vitexin, jáva tea (Ortosiphon stamineus L.) levél kivonat 3:1 -0,2% sinensetin,  aranyvessző (Solidago virgaurea L.) teljes növény kivonata 10:1, magnézium-oxid, tömegnövelő szer (hidroxipropil-metil-cellulóz), tarackbúza (Agropyrum repens L.) gyökértörzs kivonat 4:1, mezei zsurló (Equisetum arvense L.) teljes növény kivonata 1:1- 2% szilícium, csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), bevonat (hidroxipropil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz, glicerin, zsírsavak) színezékek (titán-dioxid, klorofillok és klorofillinek rézkomplexei).

Adagolási javaslat: Naponta 2x1 tabletta, étkezéseken kívül, bő folyadékkal.

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban                                             /2 tabletta          NRV%*

Nyírfa (Betula pendula L.) levél kivonat 3-4:1
amelyből hiperozid

600 mg
15 mg

 

Ezüstös hölgymál (Hieracium pilosella L.) kivonat 1-2:1
amelyből vitexin

500 mg
5 mg

 

Jávatea (Ortosiphon stamineus L.) levél kivonat 3:1
amelyből sinensetin

200 mg
0,4mg            

 

Aranyvessző (Solidago virgaurea L.) teljes növény kivonata 10:1

200 mg 

 

Tarackbúza (Agropyrum repens L.) gyökértörzs kivonat 4:1

100 mg

 

Mezei zsurló (Equisetum arvense L.) teljes növény kivonata 1:1
amelyből szilícium

100 mg
2 mg         

 

Egyéb ásványi anyagok

Kálium

300 mg

15%

Magnézium

112,5 mg

30%

Kloridok

285,4 mg

35,7%

*NRV%- felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A készítmény alkalmazása terhes és szoptató kismamáknak nem ajánlott

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, kisgyermekek elől elzárva tartandó.

OGYÉI ny.sz: 28662/2022

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Előnyök

 Akár másnapi kiszállítás  Hatalmas választék  20.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás  Hetente megújuló kupon akciók

Keresés