Menü

Paleolit édességek és egyéb paleolit termékek

A paleolit táplálkozás előnyei

Paleolit táplálkozás lényege arra az elméletre épül, hogy az emberi szervezet genetikailag a vadászó-halászó-gyűjtögető életmódra van berendezkedve. Az irányzatnak számos követője van, de a különböző szerzők által meghatározott étrendek egymástól eltérőek lehetnek. Abban azonban megegyeznek, hogy magas fehérje- és zsírtartalmú, illetve szénhidrátokban szegény táplálkozás a követendő.

 A szervezet számára egészségügyi kihívást jelentenek a gabonafélék, hüvelyesek, tejtermékek, hidrogénezett növényi olajok, és a hozzáadott cukrok, tehát nem tartoznak a paleolit diéta során fogyasztandó élelmiszerek közé.

Ám ebben a gasztronómiai irányzatban is fontos, hogy a változatos táplálkozás hiánya nem segíti elő az elérni kívánt célt. Tehát vitaminokban, ásványi anyagokban, olajokban, omega3 zsírsavakban gazdag, kiegyensúlyozott étrend összeállítása elengedhetetlen a paleolit táplálkozás esetében is.

Diétásboltunk az egészséges táplálkozás képviselője, termékkínálatunkkal igyekszünk minden igényt kielégíteni, és megkönnyíteni a különböző egészségtudatos étkezési szokásokat követők életét. Ha paleolit élelmiszereket keres, nézzen körül webáruházunkban, és rendeljen tőlünk kedvezményesen!

Rendezés: