Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Natur Tanya® SLIMBIOTIKUM – lactis 420 HOWARU® Shape testsúlycsökkentő probiotikum

Ár:
8.690 Ft (6.843 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-07-02
Cikkszám: slimbio
Egységár: 289,67 Ft/kapszula
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Natur Tanya

Leírás és Paraméterek

SZABADALMAZOTT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROBIOTIKUM 

Slimbiotikum termékünk egy szabadalommal védett (WO 2010/146568, WO 2011/013106, WO 2017/178315, WO 2017/178316), széleskörű dokumentációval rendelkező baktériumtörzset [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685] tartalmaz, mely a világhírű IFF cég fejlesztése, és ami HOWARU® Shape néven szabadalmazott, tudományos kutatásokban vizsgált probiotikus testsúlycsökkentő. A testtömegcsökkentést célzó liofilizált élőflórát, szerves krómmal dúsítottuk és gyomorsav-ellenálló, növényi kapszulába csomagoltuk. Mindkét összetevő dokumentáltan jó hatással van a súlykontrollra, kifejezetten ajánlott a normál testsúlyt célzó életmódváltás támogatásához.

 • KUTATÁSOKBAN BIZONYÍTOTT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROBIOTIKUM
 • KIFEJEZETTEN TESTTÖMEG CSÖKKENTÉST CÉLZÓ ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ
 • FOKOZZA A MIKROBIOM BARÁT ÉTREND EREDMÉNYESSÉGÉT
 • 10 MILLIÁRD HOWARU® Shape SZABADALOMMAL VÉDETT ÉLŐFLÓRA
 • 40 MCG SZERVES KRÓM a makrotápanyagok normál anyagcseréjéhez   
 • GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ, NÖVÉNYI KAPSZULATOK
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
 • VEGÁN, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA    

SZAKMAI PUBLIKÁCIÓKBAN SZEREPLŐ TESTTÖMEGCSÖKKENTÉST CÉLZÓ PROBIOTIKUM

A szabadalommal védett HOWARU® Shape élőflóra szakmailag lektorált publikációkban és evidenciákon (bizonyítékokon) alapuló ajánlásokban egyaránt szereplő testsúlycsökkentő probiotikum.  A törzs olyan 225 fős elemszámú, 6 hónapos követéses vizsgálatban is szerepelt, ahol nem volt szükség az étrend vagy a fizikai aktivitás megváltoztatására. Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM (ATCC SD6685) specifikus testsúlycsökkentő probiotikus törzs, melynek teljes genomtérképe feltárásra került, biztonságos és jól tolerálható.

A HUMÁN MIKRÓBIÓTA ÉS AZ ELHÍZÁS KAPCSOLATA

A humán mikróbióta rendkívül sokszínű, és összetétele eltérő az egyes életkori szakaszokban. A humán gyomor-bél traktust elsőként kolonizáló domináns mikróbái közé tartoznak a bifidobaktériumok. 

A mikróbióta megváltozhat olyan tényezők hatására, mint a táplálkozási magatartás vagy az életmódi sajátosságok. Jelentős eltérés mutatkozik egy elhízott és egy normál testtömegű egyén mikrobiótáját összehasonlítva, amely valószínűsíthetően, többek között a Bacteroidetes/Firmicutes arány eltolódásának is tulajdonítható (elhízásban a bélflórát a Firmicutes fajok dominálják, a Bacteroidetes törzs képviselői pedig szinte teljesen kiszorulnak).

Az elhízást kapcsolatba hozták a bél megnövekedett átjárhatóságával, az áteresztő bélszindrómával állat- (Brun et al. 2007) és humán klinikai tanulmányokban (Damms-Machado et al, 2017) is. A nyugati étrend és a magas glikémiás indexű szénhidrátok kapcsolatba hozhatók a bél mikrobióta megváltozásával, az alacsony szintű gyulladással, az inzulinrezisztenciával és a metabolikus betegségekkel.

TERMÉKÜNK 10 MILLIÁRD HOWARU® Shape ÉLŐFLÓRÁT TARTALMAZ ADAGONKÉNT, AMELY KIVÁLÓ KIEGÉSZÍTŐJE A BÉLMIKROBIOMOT CÉLZÓ TESTSÚLYCSÖKKENTŐ ÉLETMÓDVÁLTÁSNAK. Termékünk szerves krómmal is dúsított, ami hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, mint például a szénhidrát és a zsír.

SLIMBIOTIKUM - KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A GYÁRTÁSI FOLYAMAT AZ EGYIK LEGINKÁBB BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐ A TERMÉK HATÉKONYSÁGÁRA.

Ez fokozottan igaz a probiotikumokat tartalmazó funkcionális kiegészítőkre. A probiotikumok rendkívül érzékenyek, hőre, fényre, páratartalomra, nedvességre, könnyen elpusztulnak vagy elveszítik egyes részeiket és metabolikusan aktív vegyületeiket.

Ezért először a felhasznált probiotikum teljes genomjának feltérképezése, majd stabilizálása a cél. Ez precíz genomikai és metabolomikai elemzéssel kezdődik. A B. lactis B-420 genomja 1,938,595 bázispárt tartalmaz, fontos, hogy ne történjenek benne genetikai, vagy fiziológia változások a feldolgozás során.

A kontrollált gyártástechnológia több lépcsős munkafolyamatok szabadalmazott, és harmadik fél által is ellenőrzött rendszere, szem előtt tartva a konkrét előnyöket.

kontrollált gyártástechnológia első lépései megőrzik a teljes baktériumot, és olyan részeit, mint a baktérium sejtmagjának falában található összetevők; peptidoglükán, a baktérium nukleinsavai például a DNS és az RNS, a baktérium membránjának összetevői, és a baktérium szerkezeti összetevői például fehérjék, szénhidrátok, lipidek és ezek kombinációi például lipoproteinek, glikolipidek és glikoproteinek.

Fontos, hogy olyan bakteriális metabolitok is megmaradnak, mint minden szerves sav, szervetlen sav, bázisok, fehérjék és peptidek, enzimek és koenzimek, aminosavak és nukleinsavak, szénhidrátok, lipidek, glikoproteinek, lipoproteinek, glikolipidek, vitaminok, minden bioaktív összetevő, illetve olyan metabolitok, melyek szervetlen összetevőt tartalmaznak, és minden kis molekula például a nitrogén molekulák, vagy a kénes savat tartalmazó molekulák.

A teljesen feltérképezett törzs, nemzetközi törzsgyűjteményben kap helyet, ezzel garantálható a konkrét fenotípus. Majd elkezdődnek a preklinikai kutatások, később pedig a humán-klinikai kísérletek.

 • A SLIMBIOTIKUM a teljes élő baktériumot tartalmazza, mely életképes az eltarthatósági idő végéig. A törzs nyugalmi állapotban marad mindaddig, amíg el nem éri a beleket, ahol aktiválódik.
 • A SLIMBIOTIKUM garantálja az élőflóra mennyiségét a minőségi idő végéig, sőt a kontrollált gyártástechnológia még túl is biztosítja ezt, ezért az élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a címkén feltüntetett hatóanyagtartalom háromszorosa, azaz 30x109 CFU (30 milliárd).

A gyártási folyamat minden szakasza szabályozott klíma és páratartalmú környezetet biztosít, ahol minden lépésben ellenőrzik a kívánt törzs életképességét és a szennyeződések hiányát.

Mivel a gyomor savas közege hatással lehet a bifidobaktérium életképességére, ezért a további stabilitás érdekében a hatóanyagokat késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig. A termék stabilitásának megőrzését és védelmét még a bliszter csomagolás is támogatja, hiszen ez a legkorszerűbb lezárási képességet biztosítja oxigén és nedvesség ellen a probiotikum számára.

Például a műanyagpalackok nem azok a csomagolóeszközök, melyek képesek a probiotikus termékek védelmére, és életképességük megőrzésére, hiszen nem védenek a nedvesség és oxigén ellen, melyre a probiotikumok nagyon is érzékenyek.

FONTOS A KÜLÖNBSÉG VAN A FAJOK, A TÖRZSEK ÉS A SPECIÁLIS BAKTÉRIUM TÖRZSEK KÖZÖTT!

Egy probiotikum élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Bifidobacterium), fajnév (pl. animalis subsp. lactis) és a törzs megnevezés (B420TM) után egy azonosító szám jelöl (ATCC SD6685).

 HOWARU® Shape

Nemzettség

faj

alfaj

törzs

Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma

Bifidobacterium

animalis

subsp. lactis

B420TM

ATCC SD6685

MIÉRT VÁLASSZÁK TESTSÚLYCSÖKKENTÉSHEZ A HOWARU® SHAPE PROBIOTIKUMOT?

A HOWARU® SHAPE AZ ÉTREND ÉS A MOZGÁS MENNYISÉGÉNEK VÁLTOZTATÁSA NÉLKÜL IS:

 • klinikailag releváns mértékben csökkenti a teljes testzsírt
 • csökkenti a derékméretet
 • segít, hogy kevesebb kalóriát fogyasszanak
 • nem tartalmaz stimulánsokat, de a fogyasztó jól érzi magát
 • 10 milliárd CFU, szabadalmazott probiotikumot tartalmaz
 • biztonságos, hatékony és jól tolerálható

AZ EGÉSZSÉGES TESTSÚLY FENNTARTÁSÁNAK HATÁSAI TÚLMUTATNAK A KISEBB RUHAMÉRETEN.

 • a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kisebb kockázata
 • a testfolyadékok és a vérnyomás jobb szabályozása
 • kisebb teher a szíven és a vérkeringésen
 • a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kialakulásának kisebb kockázata
 • az immunrendszer egészséges válaszainak fenntartása
 • több energia és az ízületek nagyobb mozgékonysága a napi tevékenységek során
 • jobb alvásminőség

MIT TEHET MÉG? EGÉSZÍTSE KI A HOWARU® SHAPE TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROBIOTIKUMOT, PREBIOTIKUMMAL, A MÉG JOBB EREDMÉNYEKÉRT!

Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM és egy vagy több prebiotikum kombinálása szinergikus hatású a testsúlycsökkentés támogatásához, képes szelektíven serkenteni a Bifidobacteria szaporodását és/vagy aktivitását a vastagbélben, és így növelni a hatását a gazdaszervezetre.

A probiotikum önmagában, vagy szinbiotikumként, prebiotikummal kiegészítve megváltoztatja a bél mikrobiótát és az anyagcserét a túlsúlyos felnőttek testtömeg-szabályozásának randomizált, kontrollált vizsgálatában.

Forrás 4 

Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle prebiotikumot koncentrál, melyek a vastagbélben élő jótékony bélbaktériumok táplálékai, akik rövid láncú zsírsavakra (SCFA-k) fermentálják a rostokat, mint a butirát, a propionát és az acetát. A ROSTBEVITEL FELNŐTT KORBAN IS BEFOLYÁSOLJA A BÉL-MIKROBIÓTA ÖSSZETÉTELÉT. Rostok hatására nő a Bacteroidetes/ Firmicutes arány, a jótékony bélbaktériumok és a rövid láncú zsírsavak számának emelkedése következtében.

tömeg: 15 g (30 db) 

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kukoricakeményítő, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685 (HOWARU® Shape)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), szerves króm [króm(III)-pikolinát].

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú használata javasolt. 3 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 180 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Liofilizált élőflóra

[Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685 (HOWARU® Shape)]

 

10x10(10 milliárd) CFU*

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a hatóanyagtartalom garantált biztosításához: 30x109 CFU (30 milliárd).

Szerves króm (króm-pikolinátból)

40 µg (100%**)

ATCC: American Type Culture Collection
HOWARU® is a registered trademark of IFF or its affiliates.

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

 • 3 éves kortól fogyasztható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 31719/2023

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Előnyök

 Akár másnapi kiszállítás  Hatalmas választék  20.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás  Hetente megújuló kupon akciók

Keresés